Hotele i restauracje

Hotele

Nienagannie wysprzątane pokoje, łazienki i toalety to wizytówka każdego hotelu. To właśnie od stanu ich czystości może zależeć, czy Twoi klienci zdecydują się ponownie skorzystać z usług hotelu i czy będą skłonni zarekomendować go swoim znajomym. Zaniedbując sprzątanie w swoim hotelu ryzykujesz utratę realnych dochodów.

Myjnie parowe mogą być wykorzystywane zarówno do utrzymania ogólnej czystości w hotelach jak i do zadań specjalnych, takich jak usuwanie kamienia z armatur łazienkowych, dokładne czyszczenie kafelków czy odplamianie wykładzin. Praca urządzeń przebiega w sposób niemal niezauważalny dla gości hotelowych – bez hałasu czy konieczności montowania dodatkowej aparatury. Po skończonym czyszczeniu w pomieszczeniach nie pozostaje żaden zapach, a wyprane za pomocą pary tkaniny i tapicerki nie wymagają dodatkowego suszenia.
Przy użyciu myjki parowej przywracamy świetność wielu przedmiotom używanym w hotelach i pensjonatach. Zanim zdecydujesz się na zakup nowego sprzętu czy wyposażenia, sprawdź, czy nie możemy przedłużyć jego żywotności. W przypadku świeżo wypranych obić i dywanów istotne są zwłaszcza aspekty wizualne, ale podczas czyszczenia wyposażenia kuchni hotelowej na pierwszy plan wybijają się aspekty związane z higieną. Czyszczenie myjką parową pozwala bowiem niemal całkowicie wyeliminować wszystkie bakterie i mikroorganizmy z oczyszczanej powierzchni. W zakres naszych kompleksowych usług wchodzi również mycie okien i fasad przy pomocy parownicy. To znacznie szybsze i mniej pracochłonne niż tradycyjne metody.

Gastronomia

Obiekty gastronomiczne muszą sprostać szeregowi restrykcyjnych norm sanitarnych. Czyszczenie parowe to dla kuchni, restauracji, barów i stołówek bardzo wydajny sposób na zachowanie higieny. Posprzątamy, usuniemy uporczywy brud i zapachy i dokładnie zdezynfekujemy pomieszczenia.

Kuchnia, chłodnia i sala restauracyjna to miejsca, w których widok zabrudzeń razi szczególnie. Niestety, to właśnie na terenie obiektów gastronomicznych najłatwiej o powstanie trudnych do usunięcia zanieczyszczeń, takich jak zapieczony tłuszcz, smugi i nieestetyczne plamy. Myjka parowa upora się z nimi szybko, bez konieczności stosowania szkodliwej chemii, która nie jest wskazana w pobliżu urządzeń mających styczność z żywnością.
Jedną z przewag czyszczenia parowego nad tradycyjnymi metodami sprzątania, jest fakt, że używana w tym procesie gorąca para ma właściwości dezynfekujące. Pod wpływem jej strumienia giną bakterie i mikroorganizmy. Dodatkowym atutem tego urządzenia jest fakt, że całkowicie eliminuje ono nieprzyjemne zapachy z czyszczonych powierzchni, takich jak dywany i tapicerki. Trudne do usunięcia wonie mogą stanowić dyskomfort dla gości lokali gastronomicznych. Zastosowanie czyszczenia parowego jest gwarancją całkowitego ich wyeliminowania, bez konieczności zakupu dodatkowych środków maskujących zapachy czy odświeżaczy powietrza.